Reconditionare Etrieri

Reconditionam toata gama de etriere, atat pentru autoturisme cat si pentru autocamioane, autocare, motociclete.

Reconditionarea presupune urmatorii pasi:

  • Se degreseaza, se curata de toate impuritatile
  • Se demonteaza toate componentele
  • Carcasa, pistonul se curata in baie cu ultrasunete
  • Se sableaza pentru a indeparta toate
  • Se inlocuiesc pistonul, garniturie si se reasambleaza

La cerere putem efectua si operatiunile de demontare, montare, aerisire, schimbare lichid de frana, schimbare discuri sau placute de frana, pentru clientii care ajung la sediul nostru.

 

Franele scartaie? Iata cum puteti remedia problema: 

Scartaitul franelor este generat de vibratiile generate de contactul dintre placute si disc sau de contactul dintre placutele de frana si pistoane. De obicei acest scartait se aude in primii 1000-1500km rulati cu noile placute.

 

Cand montati un set nou de placute de frana, trebuie sa ungeti pistoanele cu un lubrefiant pe baza de silicon, rezistent la temperaturi inalte. Lubrefiantii clasici nu sunt potriviti deoarece e foarte dificil sa evitati ca unsoarea sa nu ajunga pe protectiile pistonului, care, fiind facute din cauciuc, vor fi afectate, permitand dupa un timp ca umezeala sa ajunga la piston. Unsoarea pe baza de silicon ar trebui sa fie suficienta sa elimine majoritatea vibratiilor dintre placutele de frana si piston.

 

Rodati noile placute de frana: cand montati discuri si placute noi de frana, in primii kilometri parcursi este bine sa franati voluntar de multe ori, si chiar sa incercati sa simulati si cateva franari foarte bruste. Acest lucru se datoreaza faptului ca in momentul in care se aplica presiune pe pedala de frana iar placutele sunt apasate cu putere pe disc, ele nu stau asezate perfect drept si determina scartaitul discurilor.

 

Discurile scartaie desi nu le-ati schimbat, si nici placutele nu sunt noi. Acest lucru poate fi datorat garniturii de piston care se deterioreaza in timp si isi pierde flexibilitatea. Acest lucru face ca pistonul sa vibreze pe placuta de frana, oricat de bine ar fi gresate placutele de frana.